Kamuda E-Fatura Uygulamasının Yaygınlaştırılması

Maliye Bakanlığı’ndan alınan E-92447149-710.99-487451 sayılı Kamuda E-Fatura Uygulamasının Yaygınlaştırılması konulu yazıda ‘’Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Projesi’’ kapsamında, Üniversitemizin 19.08.2021 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına dâhil edildiği bildirilmiştir. Bu doğrultuda İnönü Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından alınan mal ve hizmetlere ait satıcılar tarafından düzenlenen faturalarda iki VKN (Vergi Kimlik Numarası) kullanımı zorunluluğu getirilmiştir. Buna göre mal ve hizmet satıcıları tarafından düzenlenen e-faturalarda birinci sırada İnönü Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın 7810385597 numaralı vergi kimlik numarasının ve ikinci sırada Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminin 1750641896 numaralı vergi kimlik numarasının bulunması zorunludur. Muhtelif mal ve hizmetler için firmalar tarafından düzenlenen faturalarda bu hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.
           İlgililere önemle duyurulur.